15.3.10

Vårflirt...

Den gångna veckan fick vår dotter Moa solexem på öronen, ett fenomen som kommer som ett brev på posten varje vår och det är om något ett tecken på att solens strålar blir allt starkare. Men det finns många andra tecken på att vintern håller på att släppa greppet. Vår katt Sudden har haft fullt upp med att försvara sina domäner, ett hiskligt springande in och ut så fort mörkret kommer och det fräser, vrålar och bråkas. Skatorna släpar på gigantiska pinnar och bättrar på fjolårets bo i päronträdet, på skolgården hoppade tjejerna hopprep och ljudet av mopeder på gatan det är tydliga tecken på vår det!

Jag har varit en runda till Gödastorps Grönt och inhandlat lite vårblomster till uteterrassen, påskliljor, pärlhyacinter, penseer och vårflirt :)

Har varit ett par runder runt i trädgården för att se hur långt våren kommit och här kommer ett litet potpurri av knoppar.
Körsbär Merton Glory

Stor Svart Bigarrå

Lite osäker men det kan vara frösodd "Rysk Blåstjärna"

Snödroppar i söderrabatten

Katja äppelträdet står i knopp

Kaprifolen på trappan har vårkänslor!

Även de Amerikanska blåbären ligger i startgroparna för att möta våren!

Vi hade till och med grillpremiär i solen på ute terrassen i helgen. Grillad scampi marinerad i ingefära och lime serverad till en het mango salsa. Det var mums det. Vill ni se hela inlägget och läsa receptet klickar ni på bilden nedan :)

Kika gärna in till alla de övriga deltagarna i vårteckensutmaningen, ni hittar dem om ni klickar på symbolen nedan :)

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga vårbilder du visar. På Gödastorp har jag också varit några gånger. Härligt när man kan köpa grönsaker där.
    /Bodil

    SvaraRadera
  2. Du milde så många "riktiga" vårtecken du bjuder på!!! Avundsjuk är bara förnamnet. Och vilka fantastiska bilder! Härligt!
    Agneta

    SvaraRadera