18.4.10

Anemone nemorosa...

Vårtecken kan te sig på så många olika sätt. Ju mer man använder kroppens alla sinnen för att fånga in våren ju mer påtaglig blir den. I veckan har det varit full aktivitet på åkrarna runt Falkenberg och bönderna börjat harva och köra ut svämgödsel på åkrarna. Tro det eller ej men det är en doft man vänjer sig vid och det doftar vår!

I ek backen bakom huset har vitsipporna (Anemone nemorosa) äntligen slagit ut och det har gått for för jag kikade efter dem bara för ett par dagar sedan. Men, det tar nog ytterligare en vecka innan marken är helt vit och vi kan göra vår årliga "vitsippshajk".

Även blåsipporna under Rhododendronbuskarna har slagit ut i all sin prakt. Det är allt bra vackra blommor!
Hallonplantorna har ryckt iväg ordentligt.

Och även Katja äppelträden...längtar efter blomningen och undrar hur många äpplen det blir i år?
Jag har varit lite duktig också. Har planterat fjolårets jordgubbsskott i balkonglådor runt uteterrassen, sått gräslök och persilja i krukor och grävt i det otroligt fina kökslandet som min älskade Leif så fiffigt byggde in i trappan till terrassen åt mig förra sommaren.

I år ska det invigas och jag har inhandlat frön till tre olika sorters morötter, rädisor, rödbetor och två olika sorters sallad (men de odlar jag nog i korgar, synd att slösa platsen i kökslandet...).

1 kommentar: