28.9.10

Föreläsning som gjorde gott i själen...

Efter att ha avslutat min föreläsning "Hallänska på Ryska äventyr" på "Kupan", Röda Korset i Halmstad i eftermiddag fick jag som tack årets bok "Noveller för Världens Barn". En samling noveller av kända svenska och finska författare. En bok som ges ut i ett projekt i samarbete med Radiohjälpens Insamling till förmån för Världens Barn och intäkterna går till SOS Barnbyar.

I gengäld skänkte jag Röda Korset i Halmstad en uppsättning av Operaskivan "Mattinata" (Soluppgång) som jag producerade i St. Petersburg 2000 och gjort en ny produktion på i januari i år. Skivorna tänker de ha som priser i ett lotteri och pengarna går även de till Världens Barn och SOS Barnbyar.


Den 20 november är det ju den Internationella Barndagen!
Det kändes riktigt gott i själen när jag efter inmundigad fika och småprat med denna härliga skara damer i "frivilliga gruppen" som regelbundet besöker ensamma människor i olika åldrar för att bryta ofrivillig isolering satte mig i bilen och for hem.

I kväll blir det ett par noveller innan det är dags för sängen, ett bra slut på en bra dag!


Undrar du vad jag hade för mig där borta i Ryssland i 13 år är du hjärtligt välkommen
till Storan i Falkenberg nu på torsdag den 30 september kl 19 då jag håller nästa
föreläsning för Falkenbergs Föreläsningsförening!

1 kommentar:

  1. Intressant...synd jag bor så långt bort! Har själv två böcker från förra året och året innan....då jag på världens barnsgalan gett pengagåva..Roliga att läsa----Kram Karina

    SvaraRadera