27.9.10

Närproducerat självplock.....

Ibland måste man bara hoppa ur "hamsterhjulet", ta ett kliv åt sidan och göra något spontant. Så häromdagen tog vi en extra sväng i skog och mark, utforskade små vägar med oftast obemärkta skyltar. Vägen ledde oss till Gunnarstorps Trädgårdar!!!

Mitt första intryck var den här cykeln "parkerad" bland grönskan och alla vackra höstblommor och jag kom på mig själv med att bara le.

Självplock stod det på skylten och i ett välkomnande hus med bänkar, vaskar, band, små underbara sittgrupper och stora panoramafönster hittade jag sax och en liten burk att stoppa slantarna i. 25 kr buketten = som hittat!

Promenerade runt länge bland alla dessa vackra växter. Här finns gamla klassiska blommor som
praktbegonia, solbrud, vårkrage, montbretia, dahlior och mycket mer. Dessutom finns nog den största odling av solrosor (av olika sorter och färger) jag någonsin skådat och vill man handla solrosor så kostar de endast 5 kr styck!

Det var en fröjd för både själen och ögat att strosa runt här och efter mycket om och men så lämnade vi Gunnartorp med en underbart vacker höstbukett.

Efter att ha googlat och hittat deras hemsida http://www.gunnarstorpstradgardar.se/ så vet jag nu att de har bra mycket mer att erbjuda än "bara självplock". Det lär snart bli ett nytt besök till denna ljuvliga plats som man hittar om du åker vägen mellan Vessigebro och Sjönevad. På vänster sida ser du en skylt med gårdsnamnet Gunnarstorp!

1 kommentar: