27.9.10

Utflykt i Påvadalen...

Vet inte hur många hundratals gånger på väg till och från Falkenberg som jag kört förbi den lilla skylten med "Naturreservat" strax vid Dahl utan att ens fundera på att svänga av och följa den lilla grusade vägen.

I helgen gjorde jag slag i saken och tog med familjen på utflykt för att utforska denna plats, naturreservatet Påvadalen som ironiskt nog ligger snett över Ätran bara några kilometer bort .

Det börjar kännas höst i luften och ungarna jublade över att det "regnade löv". En ryggsäck full med diverse pinnar och höstfärgade löv fick följa med hem för att bli kulisser i plastdjurslandskapet...

Mycket att upptäcka och utforska bland alla bäckar, backar, bänkar och buskar. Veckans skyfall gjorde sig påminda där vi halkade runt i lera och den medhavda massäcken satt därför fin fint när krafterna började tryta.

Moa och kompisen Gustav uppflugna på ett vackert höstbord.

Jag passade på att utforska på egen hand, lutade mig mot trädstammarna och bara lyssna på löv och knarret från trädstammarna. Många foton blev det också. Som de här tre bilderna där jag lekte och flyttade fokus från barken, till mossan på stammen och sedan upp i lövverket.
Hit återvänder jag nog om ett par veckor när höstfärgerna blivit än mer påtagliga och varför inte en tur till våren när vitsipporna tittar fram!

Vägbeskrivning till naturreservatet Påvadalen:
Från Falkenberg följ Vessigevägen mot Vessigebro, på höger sida vid gården Dahl sväng höger och följ vägvisning från vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar