4.2.11

Måla för kropp och själ...

Nu fick jag det bevisat igen, livet går i cirklar och och ibland berör våra cirklar varandra, de nuddar eller går delvis ihop. I onsdags fick jag ett samtal från en ungdomsvän som jag förlorade kontakten med för ca 25-26 år sedan, Anna-Carin Mårtensson! I unga år var vi båda "sökare", ett tag träffades vi i "punkkretsarna" i Halmstad, några år senare i andra vänkretsar men så gled vi isär.

Anna-Carin är konstnärinna och har just "bytt spår" mitt i livet och vill nu förverkliga sina drömmar. Hon lämnade yrket som bildlärare och satsar på eget. Hon ville måla, leva nära naturen, äta sunt och leva med mindre stress. Hon ger sig hän för sina intressen som förutom hennes passion för målning är meditation, yoga, tai chi, shamankurser, jogging och promenader. Hon äter numera helvegetariskt och påbörjar en ettårig utbildning till healer i vår.
– Mitt liv har blivit mycket rikare, säger hon.
– Jag är stärkt i mina relationer, är lugnare och friskare. Jag känner dofter och hör fågelsång och är medveten på ett annat sätt än förr.

Hon vill också visa för andra de saker som berikat hennes liv. De saker hon verkligen tror på. Det har resulterat i "Målarkurs för hela dig", där deltagarna får måla, äta nyttigt, morgonmeditera och utöva frigörande dans. Hon har hittat samarbetspartners och lokaler på Teater Albatross, som är beläget mitt i naturen i halländska Gunnarp. Första kurstillfället blir en helg i mars, och slår allt väl ut håller hon fler kurser i sommar.

Jag målade själv lite i olja i tonåren men var en av dem som la av när jag inte kände mig lika "duktig som alla andra". Nu har jag anmält mig till Anna-Carins kurs "Målarkurs för hela dig" som är en helgkurs den 18-20 mars i Halländska Gunnarp.

Hittade en jätte fin artikel om Anna-Carin i Laholms Tidning. Mycket intressant läsning för den som gillar denna livsstil, konst för hälsan och kanske står inför samma livsval. Länk till artikeln här.

Anna-Carin har två hemsidor, en som handlar om hennes konst www.anna-carin.se och en lite mer internationell som handlar om hennes kurser www.spiritroad.se

Nu ser jag fram emot att få delta i denna kurs men först ska jag besöka Anna-Carin i hennes ateljé hemma i Båstad!

1 kommentar: