25.4.11

Summerar påskhelgen

En sån helt galet bra och härlig påsk helg det har varit. Tog ut semester och var HELT ledig i fyra underbara dagar. Vädret visade sig från sin bästa sida och bjöd på sol och högsommarvärme och det fullkomligt EXPLODERADE i naturen. Vårt påskris av körsbärsris började blomma och fick besök både av bin, humlor och fjärilar!

På långfredagen firade vi min älskade "gubbe" Leif som för ??? året i rad fyllde 25.....
På påskafton tog vi en riktigt välförtjänt slappedag och bara njöt av solen och fågelsång ute på terrassen. Vid skymningen gick vi och familjens lilla påskhäxa ner till påskelden vid Gurkbänken. Mycket stämningsfullt och uppskattat arrangemang av samhällsföreningen och styrgruppen för Gurkbänken. Hoppas det blir en tradition!

Söndag morgon styrde vi söderut och i Åhus passerade Leifs nya bil magiska 1111 km :)
Vi for genom Bösarps Backar och förbi Kiviks alla äppelodlingar - funderar redan på ett återbesök när äppelträden blommar om några veckor!

Så kom vi fram till slutmålet för dagen - Gnalöv Gård och Bed & breakfast på Österlen!
Kärt återseende med min gamla vän från "rysslandsåren" - Pia Jönsson Rajgård som jag inte träffat på säkert 10 år. Numera bor hon med sin fru Josefin i Gnalöv och Josefin driver detta vackra och charmiga bed & brekfast. Men brrrrr, vart tog värmen vägen? Vi körde från + 24 grader i Halland till + 11 grader på Österlen!!!!!! och jag som mest packat linnen, shorts och tunna blusar.....En av gårdens flera djur, den Irländska terriern Axel var full av bus...Kastrerad sa det men det vet i 17 med tanke på vad han gång på gång utsatte denna stackars kudde för :)Det avskräckte dock inte vår Moa och kompisen Carin Martells dotter Emma. De låg periodvis dubbelvikta av skratt och gjorde de inte det så lekte de med Axel och hans kompis Eivy. Vet inte vem som var tröttast när kvällen kom!
Det här är vårt fina rum (ett av gårdens nuvarande 4:a - men de planerar ytterligare 2 framöver). Moa var imponerad över alla moderna detaljer och jag var mest imponerad över hur fint Josefin drappererat pläden på sängen. Jag erkänner, jag kollade om det var en pläd eller en tunika...En pläd och den kom väl till användning senare under kvällen.
Så var vi äntligen samlade och inte en dag förtidigt. Före detta kollegan Pia och Carin samt Pias fru Josefin oxå jag i den blommiga (och svala) blusen :)
Annandag påsk lämnade vi så paret Jönsson Rajgård och Gnalöv Gård efter en helt sagolik frukost med plättar, goda mjukostar, marmelader, perfekt kokta ägg, härliga skinkor mm.

Vi for vidare ca 10 minuter sydväst till Hagestad och familjen Wendts off-grid place. Ett underbart skånehus mitt på fälten i Österlen. De var i full gång med att odla sommargrönsaker, gräva och fixa men kaffe, fika och många skratt bjöd de på innan vi for vidare.

Sista stoppet innan hemfärd blev hos familjen Wåhlander i Barsebäcks Hamn. Vi fick träffa familjens senaste tillskott, dottern Saga 2 år och Kristofer och Natasha bjöd även de på fika i trädgården. Innan vi åkte spelade Natasha på kyrkorgeln och Klara på harpan. Vilken härlig och musikalisk familj.

Det var en kort summering av denna underbara men intensiva påskhelg fylld av kära återseenden och goda skratt. Borta bra men hemma bäst. Tömma bilen, av med skor och sockar och ett glas vin i solen på terrassen. Nu är jag snart redo för arbetsveckan jag har framför mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar