28.2.11

Bra dag...


Idag har det varit en bra och super produktiv dag på jobbet på hotellet. Fick massor av saker avslutade bland annat annonsen för Framtidsforum på Hotel Tylösand den 28 april som min kollega Jenny skapat layouten för innan hon åkte på semester men som jag fick äran att göra klar med bilder och texter (vi fick "jaga" föreläsarna lite för att få in materialet). Men, nu är annonsen skickad till Hallandsposten och Hallands Nyheter för införande på onsdag och lördag.

Efter jobbet var jag en sväng hos min supersnälla kusin Magnus som gav mig en lektion o Wordpress. Funderar seriöst på att bygga om min hemsida i wordpress för wow vilket fantastiskt och flexibelt instrument det är.

Känner mig riktigt nöjd med den här dagen och ser fram emot morgondagen då jag ska jobba hemma med mitt eget företag.

27.2.11

Lyxigt hemmaspa...

Gillar verkligen Moas nya trend att pyssla om mig med "hemma spa". I fredags kväll blev jag ompysslad i en hel timme med fotbad, fotmassage, rygg massage och skalpmassage.

Nu i kväll fick jag underbar fot-, hand- och rygg massage som avrundades med ansiktsmassage med penslar. Dessutom berättar hon så roliga och fyndiga "sagor" till massagen. Hon tar 20 kr i timmen, ett riktigt kap om ni frågar mig!

Grillpremiär & recept

Barmark, sol och + grader = BBQ säsongen 2011 invigd. Även busiga Moa och hennes busiga kompis som tidigare under dagen "busgrillat" själva fick vara med. Jag hade marinerat kycklingfiléer i honung, ingefära, grillkrydda, vitlök mm och Leif hade gjort sin super goda broccolisallad med knaperstekt bacon. Mums!

Självklart vill jag att fler ska få njuta av Leifs underbara broccolisallad så receptet kommer här nedan!

Recept på broccolisallad 4-6 personer

500 gr färsk broccoli skuren i små buketter

1 finhackad rödlök

Cashewnötter eller mix med cashewnötter, valnötter och hasselnötter

250-300 gr tärnad och knaperstekt bacon

Dressing

1 dl majonäs

2-3 msk vitvinsvinäger

salt & peppar

1,5 msk brunt socker

Blanda alla ingredienser i en skål och servera!


Förra året hade vi grillpremiär något senare, närmare bestämt den 13:e mars och det var fortfarande gott om snö och kallare.


Då grillade vi lime och ingefärsmarinerad scampi serverad med het mangosalsa. Om förra årets grillpremiär och recept läser du här!


26.2.11

Skitungar...

Det är inte bara Leif och jag som fått vårkänslor idag, även busiga Moa och hennes busiga kompis hade fått vårkänslor fick vi veta av grannen som ringde och berättade att de var uppe i skogen på vår tomt och eldade!!!

Benen på ryggen och upp i backen och jo visst var det så. De hade konkat upp lekgrillen, "lånat" vår braständare och fixat med proviant och där stod de och "grillade"...Skitungar!

Vet att Moa är en företagsam tjej med många järn i elden men inte trodde jag att hon skulle gå så långt att hon grillar i smyg på eget initiativ. Ve och fasa, det kunde ju ha slutat hur illa som helst...

Tur att vi har snälla och vaksamma grannar och tur att det inte hände något. Nu har vi pratat igenom incidenten och Moa och hennes kompis (vars pappa dessutom är brandman) har lovat dyrt och heligt att hon aldrig ska leka med eld någon gång.

Snart kan vi tända VÅR GRILL och inleda grillsäsongen med vårens första utomhusgrillning.

24.2.11

Marknadsföring...

Bara 7 år och tänker redan på marknadsföring, snacka om att det börjas i tid! I går kväll kom Moa ner från sitt rum med bland annat den är fina "affischen" som hon tyckte jag kunde ta med mig till hotellet, kopiera, laminera och sätta upp på träden på väg till jobbet.
- Mamma, då kommer andra människor att se att det finns ett hotell med en strand där man kan bada också kommer det fler gäster till hotellet!

Gulligt va? Undrar just om det är marknadsföring hon kommer att arbeta med när hon blir stor?

Men jag kan ju inte annat göra än att ta med "affischen" till VD Elisabeth idag :)

17.2.11

Värdighet...

Idag har jag nog städat vår Angora hamster Annabells bur för sista gången. Hon lever väl lite på lånad tid, sover mest, går illa, har fått lite eksem, hör och äter dåligt. Vår dotter Moa som är "matte" till Annabell vill inte att hon ska lida så jag får höra med Leif om vi ska hjälpa henne till sista vilan eller låta tiden avgöra.

Men nu har hon en ren bur, och hon fick ett ljummet bad och blev handduks torkad. Hon är värd ett värdigt liv på äldre dagar tycker jag.

16.2.11

Ny bekantskap


Man växer genom möten. Idag liksom många andra dagar tog Moa och jag en tur i omgivningarna efter skola och fritids för att spana efter vilt eller andra djur. Moa ville prompt hälsa på den svarta Adennern som vi så ofta kelat med. Idag fick vi sällskap av adennerns "matte", ett bekant ansikte tänkte jag...Hmmm, måste placera henne...och DÅ kom jag på det. Jag hade träffat och pratat med henne under fredagens näringslivs frukost i Ullared! Hon satt till vänster om mig och det lite smått lustiga är att jag då uppfattade henne som lite "stroppig", fin i kanten och förmer än oss vanliga dödliga MEN i dag var hon hur go, varm och pratglad som helst! Kanske hon kände sig obekväm i miljön och situationen i fredags men på hemmaplan var hon sig själv? I vilket fall som helst ser jag fram emot nästa möte.

Birgitta Olow heter hon och är kvinnan bakom Åhs Fårfarm. Vi har promenerat och cyklat förbi där hur många gånger som helst men "bar" träffat fåren, kossorna och hästen. Numera är fårfarmen avvecklad men Birgitta berättade att hon har en gårdsbutik som säljer lamm- och fårskinnsprodukter. Så, så fort jag kom hem var jag ju "tvungen" att ta en titt på hennes hemsida. Här kan ni se en del av hennes fina saker http://www.ahsfarfarm.se/

15.2.11

Näringslivsklimat på agendan...

Som tämligen nyetablerad egenföretagare här i Falkenberg och Halland (tja, Sverige också för den delen) har jag lovat mig själv att bli bättre på att nätverka, träffa andra företagare och följa med i vad som händer.

Glad i hågen och sprudlande av entusiasm gick jag ut hårt i förra veckan och deltog i två events. Först deltog jag som en av mycket få, tom oförskämt få företagare på ett kvällsmöte som Svenskt Näringsliv bjudit in till där politiker, tjänstemän och företagare skulle föra en dialog om Falkenbergs näringsklimat!

Jag höll på att vända i dörren och smita med svansen mellan benen då jag såg idel kända profiler och inte en enda företagare jag kände men jag bet i det sura äpplet och slog mig ner i salen, Det var ett mycket moget, bra och uppskattat beslut. Lärde, om än ytligt känna några av profilerna och jag fick möjlighet att både presentera mig själv, mitt företag Anna Åxman Marknadsföring och berätta lite vad jag tycker och tänker.

Två dagar senare deltog jag på en näringslivsfrukost i konferenssalenGeKås i Ullared. Den gången kände jag igen fler av ansiktena, många av de jag träffat under onsdagskvällen och ingen mindre än Gun-Marie Stenström (den nya ordföranden i kommunfullmäktige) slog sig ner jämte mig då vi haft en längre konversation om mina år i Ryssland tidigare i veckan.
VD på GeKås, Boris Lennerhov var hur rolig som helst när han på sitt mycket underhållande sätt berättade om alla framtidsplaner för GeKås. Näringslivschef Chatarina Rydberg Lilja och stadsbyggnadschef Inge Emanuelsson pratade kommunal planering kring till exempel näringsliv och den nya översiktsplanen för kommunen. Otroligt så mycket som är på gång de kommande åren! Men det var även en fördel att reka lokalen och tekniken inför min egen föreläsning där den 15 april då jag ska prata på temat sociala medier och nya former av marknadsföring.

Jag är mycket nöjd med min rivstart på mitt nya minglande, nätverkande och engagemang!

14.2.11

Lite "udda" dag...


Visst är det fint, kortet jag fick av Moa på Alla Hjärtans Dag! Ska jag översätta? "Tack för allt ni gör för mig, till och med du Niklas (storebror)! Förutom kortet så har det varit en lite "udda" dag.
Steg upp kl 04.15 för att pussa Leif hej då innan han for till Stockholm för introduktion på sitt nya jobb som ASMEnsto. Förmiddagen tillbringade jag på Halmstads sjukhus där de gjorde ultraljud på Moas njurar och urinblåsa - goda nyheter = allt såg bra ut!

Kvällen bjöd ej på någon romantisk middag, inte heller på blomster eller annat mys med nära och kära. Där emot hade jag den äran att bjuda på "Ryssröda" gelé hallon till en hel skara charmiga lyssnare som trots högtidsdagen och snålblåst tagit sig till Källans lokaler i Skogstorp för att lyssna på min Rysslandsföreläsning! En super lyckad och mycket uppskattad kväll.

Väl hemma bjöd Moa mig på en varm kopp VATA te. Bra avrundning på en bra om än annorlunda Alla Hjärtans Dag!

13.2.11

Frieri?

Ja, man skulle kunna tro att vår katt Zara faktiskt var på väg ut på frieri men det ska hon INTE för hon sitter i husarrest då hon löper, vrålar, åmar och shåpar sig. Nepp, tippar att hon lekt bland Moas pysselsaker och ett klistermärke i formen av ett hjärta hade fastnat i pälsen under hakan. Stackars Zara, hon såg så ynklig och bedrövad ut och for runt som om hon försökte springa ifrån problemet. Hur hon än försökte så lossnade det inte. Jag fick mig ett gott skratt innan jag befriade henne från sin oönskade men ganska snygga dekoration.

8.2.11

Efter storm kommer...

När det ljusnat tog jag ett varv runt tomten för att inventera skadorna efter natten storm. Kunde konstatera att fågelbordet saknade tak, att den stora blomkrukan på trappan låg utan växt längst bort i ett hörn av tomten bakom ett elskåp. Pulkorna fanns kvar, de hade Moa duktigt surrat fast vid gungställningen! Surrat så bra att de förmodligen kommer att finnas kvar där många stormar till :)

Grannens snöskyffel hade blåst in på vår garage uppfart och landat centimetrar från min lilla gröna, sköna bil..Puhhhh, några decimeter till och jag hade varit OGLAD men nu var jag glad.

Så till slut till morgonens stora glädje skymtade jag ett vårtecken. Snödropparna är på väg upp! Bilden är suddig (frös om tassarna) och det fula runt om knopparna är resultatet av att jag hela vintern tömt kaffesumpen på ett och samma ställe utanför farstu trappen. MEN, det är bra näring för en stackars utarmad rabatt OCH jag har läst att de håller katterna borta från att PINKA i rabatten :)

Natti natti

4.2.11

Måla för kropp och själ...

Nu fick jag det bevisat igen, livet går i cirklar och och ibland berör våra cirklar varandra, de nuddar eller går delvis ihop. I onsdags fick jag ett samtal från en ungdomsvän som jag förlorade kontakten med för ca 25-26 år sedan, Anna-Carin Mårtensson! I unga år var vi båda "sökare", ett tag träffades vi i "punkkretsarna" i Halmstad, några år senare i andra vänkretsar men så gled vi isär.

Anna-Carin är konstnärinna och har just "bytt spår" mitt i livet och vill nu förverkliga sina drömmar. Hon lämnade yrket som bildlärare och satsar på eget. Hon ville måla, leva nära naturen, äta sunt och leva med mindre stress. Hon ger sig hän för sina intressen som förutom hennes passion för målning är meditation, yoga, tai chi, shamankurser, jogging och promenader. Hon äter numera helvegetariskt och påbörjar en ettårig utbildning till healer i vår.
– Mitt liv har blivit mycket rikare, säger hon.
– Jag är stärkt i mina relationer, är lugnare och friskare. Jag känner dofter och hör fågelsång och är medveten på ett annat sätt än förr.

Hon vill också visa för andra de saker som berikat hennes liv. De saker hon verkligen tror på. Det har resulterat i "Målarkurs för hela dig", där deltagarna får måla, äta nyttigt, morgonmeditera och utöva frigörande dans. Hon har hittat samarbetspartners och lokaler på Teater Albatross, som är beläget mitt i naturen i halländska Gunnarp. Första kurstillfället blir en helg i mars, och slår allt väl ut håller hon fler kurser i sommar.

Jag målade själv lite i olja i tonåren men var en av dem som la av när jag inte kände mig lika "duktig som alla andra". Nu har jag anmält mig till Anna-Carins kurs "Målarkurs för hela dig" som är en helgkurs den 18-20 mars i Halländska Gunnarp.

Hittade en jätte fin artikel om Anna-Carin i Laholms Tidning. Mycket intressant läsning för den som gillar denna livsstil, konst för hälsan och kanske står inför samma livsval. Länk till artikeln här.

Anna-Carin har två hemsidor, en som handlar om hennes konst www.anna-carin.se och en lite mer internationell som handlar om hennes kurser www.spiritroad.se

Nu ser jag fram emot att få delta i denna kurs men först ska jag besöka Anna-Carin i hennes ateljé hemma i Båstad!

1.2.11

Gurkbänken...

Gurkbänken - bara namnet startar en kreativ process! Anar att inte allt för många vet vad "gurkbänken" är, så vidare man inte bor i Vessigebro så klart.

I lördags morse fick jag ett oväntat och roligt samtal från en Ulla Rickardsson som sitter som ordförande för styrgruppen i projektet "Gurkbänken" i Vessigebro. Hon hade läst om mig i inbjudan till Falknebergs Näringslivsfrukostar och undrade om jag med min erfarenhet och kompetens inom marknadsföring skulle vara intresserad av att vara med och marknadsföra projektet "Gurkbänken".

Vilket underbart erbjudande och en sådan välkommen utmaning! En form av varumärkesbyggande och destinations marknadsföring. Självklart tackade jag ja och när jag en stund senare gick min morgonpromenad så fullkomligt "sprutade" det idéer i mitt huvud. Det kan bli hur lärorikt och kreativt som helst.