31.5.12

The law of attraction in action....

En sann historia ur mitt liv, om hur saker verkligen kan komma till dig, bara du vill och önskar det. En berättelse och bekräftelse på den enorma och kärleksfulla energi som omger oss. 

För många år sedan när jag under en period var arbetslös i Ryssland, tackade jag av desperation ja till ett bra och flashigt jobb i Moskva. Jag tvingades flytta ifrån staden St. Petersburg som jag älskade, mina vänner, min trygghet. Jag blev djupt olycklig och önskade inget hellre än att få flytta tillbaka "hem" till St. Petersburg.

En helg åkte jag tillbaka för att hämta några av mina arkiverade ägodelar. Då träffade jag en av mina bästa vänner Sergeij Andreev som något år tidigare introducerat mig för Qi Gong. Sergeij förstod hur ledsen jag var & hur dåligt jag mådde och lånade mig sin tummad och väl lästa bok av en författare jag aldrig tidigare hört talas om  - A separate reality av Carlos Castaneda på Ryska.

Boken tog jag tacksamt emot och hade den med mig på flyget tillbaka till Moskva morgonen därpå. På planet hamnade jag jämte en man som såg Latinamerikansk ut. Jag satt med Carlos bok i mitt knä och somnade. Vaknade av att mannen jämte mig försiktigt knackade mig på axeln och sa "madam, madam, I see you read Carlos Castaneda". 

Det visade sig att mannen på platsen jämte mig hette Wayne Dylan och var en av Carlos Castanedas "lärjungar" på korståg runt i värden. Han gav mig som gåva boken THE WHEEL OF TIME. En bok med samlade citat ur Carlos första 8 böcker och shamanernas värld i Mexico och hans mentor var Juan Matus, en Yaqui Indian shaman. Boken var på engelska och Wayne signerade boken åt mig. Vi klev av planet i MOskva, sa hej då och sedan har jag aldrig hört eller sett honom mer.

Den bok blev min följeslagare i tid och otid. Jag hade alltid den med mig. På mina affärsresor runt om i Ryssland läste jag den om om igen på tåg, på  flyg, på bussar...Den boken blev min själsliga räddning i en tid då jag behövde det som mest.

Ett par veckor senare var jag på besök hemma i Sverige och satt på en hästrygg hos Ulrica på Skogsgärde Islanadshästar när min mobil ringde. Jag blev erbjuden en toppen jobb som VD för en av de största affärsresebyråerna i St. Peterburg. Jag blev så chockad och lycklig att jag bokstavligen talat föll av hästryggen. 

Ett par veckor senare hade jag avslutat min 3 månaders provanställning för Hog Robinson Group i Moskva, flyttat "hem" till mitt älskade St. Petersburg, mina vänner, kulturen och börjat mitt nya jobb som VD på Andrews Travel House. 

Jag läser än idag boken med jämna mellanrum, faktum att jag har den på hyllan ovanför sängen ALLTID och läser ett stycke då och då vid behov.

Jag får gåshud, eller som vi säger här i Halland "pytteskin" när jag mins historien bakom och hur boken kom till mig när jag behövde den som mest. Hur kom det sig att Sergeij lånade mig just den boken , just den kvällen? Att jag hade boken i knät och att den lärjungen hamnade just på den flighetn av alla morgon flyg till Moskva och just jämte mig? Är det slumpen? Jag tror inte på ödet, jag tror att vi skapar vår framtid själva genom våra tankar. Vad tror du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar