29.3.13

Ögongodis på påskbuffén - Äggroyal med laxrosor

Visst blev de fina! En fast äggstanning, god att servera kall i bitar eller i skivor. Garnera med kallrökt lax eller rökt lamm- eller viltkött. Fantastiskt god äggrätt som är nyttigt, god och med fördel kan serveras både före, under och efter påsken!

8-10 portioner:
3 dl mjölk 3 %
1 dl vispgrädde
 8 ägg
1/2 tsk salt
vitpeppar
400 gram kallrökt lax

Garnera med:
färsk timjan

1. Koka upp mjölk och grädde och låt svalna. Äggstanningen blir då helt slät utan blåsor.
2. Vispa samman ägg, gräddmjölk, salt och peppar. Försök att inte vispa i för mycket luft. 
3. Lägg gärna bakplåtspapper i botten på en smord avlång glas- eller porslinsform som rymmer 1 1/2 liter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min i 175 grader. Låt kallna.
4. Vänd upp äggstanningen och skär i kuber eller i skivor. Forma laxskivorna till rosor och lägg på kuberna/skivorna. Garnera med färsk timjan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar