13.10.13

Enkel lammgryta med myntayoghurt

Nu när jag äntligen lärt mig äta och uppskatta lamm så köpte vi ett helt finstyckat lamm från Västergårdarna. Med frysen full med färs, revben, sadel, kotletter, stek och en massa annat gott så är det mycket roligare att leta nya recept & experimentera. Igår hittade jag detta recept som jag bara blev "tvungen" att testa och det föll sig väl in hos alla familjemedlemmar. Myntayoghurten var pricken över "i:t", det där lilla extra som fick rätten att lyfta.
Det här behöver du:

400 g lammfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1/2 röd chili
1 msk finriven färsk ingefära
1 tsk spiskummin
2 burkar körsbärstomater (a 400 g)
8 torkade aprikoser
3 dl couscous
1 tsk flytande honung
1 kruka färsk mynta
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
Skala och hacka löken fint. Kärna ur och tärna paprikan och hacka chilin fint.

Fräs lök, paprika, chili, ingefära och spiskummin i olja i en gryta. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt (du kan för steka den separat). Krydda med salt och peppar.

Tillsätt tomaterna och låt småkoka under lock ca 15 minuter.

Hacka eller klipp aprikoserna i grova delar och blanda ned i grytan. Låt småkoka ytterligare en 10 minuter.

Tillaga under tiden couscousen.

Blanda yoghurt, honung och mynta ställ svalt.

Servera grytan med couscous och en klick myntayoghurt.
Bröd att "suga upp" såsen med är även gott till! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar