11.4.10

Fem smutsiga små fingrar...

Vilken underbar påsklovsvecka och härlig helg det blev. Bönderna har börjat plöja på åkrarna, stararna och fiskmåsarna njuter av ett dukat smörgåsbord med mask. Deras skriande skapade en riktig "havsnära" känsla i Vessigebro i helgen.

Själv for jag och köpte säckvis med höns- och kogödsel som jag spred ut i rabatter, runt bärbuskar och i köksträdgården. Min "gubbe" Leif klagar jämt på att jag inte använder trädgårdshandskarna när jag påtar i jorden men jag älskar känslan av att köra ner fingrarna i den varma jorden. Doftärtorna hade legat i blöt i ett par dygn och nu har jag petat ner dem i landet runt terrassen där de förhoppningsvis kommer att samsat med björnbären och hallonen.
De Amerikanska blåbären tog jag ur sina krukor i höstas och övervintrade i mitt köksland. Grävde upp dem och gav dem nytt om "fötterna" (exklusiv plantjord med Osmocote och Oxywet blandat med Rhodo & Naturtorv) och i större krukor fick de med. Förra året fick vi en rekordskörd med bär, hoppas det blir gott om blåbär även i år.
Även flädern fick ett par skopor hönsgödsel i år. Den såg ganska hängig ut i höstas och jag trodde inte den skulle klara sig men nu verkar den välmående och skjuter nya skott. Även fjolårets lilla nyinvestering, en röd fläder har börjat visa livstecken.
Idag har vi sett flera Sädesärlor som promenerat runt på gräsmattan och bjudit på sin sång från taknocken. Det är verkligen ett vårtecken!
Blåsipporna är på gång och sträcker sig från sitt skuggiga läge under Rhododendronbuskarna mot solen. Ett par dagar till sedan borde de stå i blom.
Rabatterna är nu fyllda av krokus och andra vårblommor och luften har fyllts av surrandet från bin och humlor. Jag satte mig med kameran vid rabatten, praktiserade mindfullness i naturen och fotograferade blommor och bin i mängder. Här är ett par bilder men vill ni se fler kan ni klicka på bilden nedan så kommer ni till mitt "Blommor och bi" inlägg.
Vid en grillutflykt till Dödafallen vid Yngeredsforsen i slutet på förra veckan fångade mitt perspektiv en massa leklystna grodor som sjöng och gav uttryck för sina vårkänslor. Snacka om grodperspektiv! Vill ni se fler grodbilder så klicka på grodan nedan för att komma till mitt inlägg om just grodorna. Annars var det allt vad vårbilder från Halland jag hade att bjuda på den här gången.

Ha en underbar vecka!

1 kommentar:

  1. Flitig i trädgården hör jag. Jag brukar också jobba många gånger utan handskar, känns lättast men fy som man ser ut efteråt. Din grodbild är för läcker. Ha det gott i solskenet./Merja

    SvaraRadera