14.4.10

Vårutflykt till Dödafallen...

Har njutit av ännu en utflykt till "Dödafallen" vid Yngeredsforsen, ett naturreservat mellan Okome och Gällared. Hit åker vi allt som oftast för att promenera, njuta av den vackra naturen, växterna och att faktiskt "bara vara".


Den här gången passade vi grannens hund Molly, som även hon fick njuta av extra stimulans i den mångfaldiga naturen.

Här finns otroligt mycket att se och uppleva. Ett par vandringsleder leder dig runt i området och här och där finns dokumentation om fallens historia att läsa.


Tog mig en tur upp i backarna och liksom alla andra år stod de där, blåsipporna! Visst är de vackra!
Även den här gången passade vi på att grilla och mina gamla scout tag sitter i så det blev pinnbröd men i en modernare tappning med dinkelmjöl. Hur kommer det sig att allt smakar så otroligt mycket godare så fort man är ute i naturen...Grillen var dock slö så det blev "slow food" i ordets rätta bemärkelse...
I väntan på maten tog vi en tur till dammarna och där bokstavligt talat "bubblade det" av grodor med vårkänslor. Vi fångade några av de kärlekskranka grodorna på bild.

När jag var yngre samlade vi in grodyngel och hade i akvarium för att se utvecklingen från yngel till groda MEN numera är alla grodarter i sverige fridlysta. Det betyder att du inte får fånga och skada grodor eller ta deras ägg.

Om du vill hjälpa grodorna berätta gärna för andra att de är fridlysta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar