2.4.10

Vårtecken - ren bil, shorts, parningsritualer och knoppar

Den här veckan har varit full av vårtecken - lustigt hur mycket man verkligen ser när man tänker på det! Termometern låg på + 15 grader i ett par dagar och vår dotter Moa hade shortspremiär och sprang barfota i gräset medan Leif tvättade min bil och eldade löv och småpinnar som jag rensat bort från rabatterna. Det spirar av knoppar alla stans, krokus, rysk blåstjärna, tulpaner och påskliljor är på gång.

Jag passade även på att storstäda bilen invändigt, dammsög och putsade fönsterrutorna - DET är vår!

Man brukar prata om vårfloder och när vi var uppe vid kraftdammen bakom kyrkan här i Vessigebro så var det tydligt hur mycket smältvatten som fyllt på i vattendragen, det var full fart i dammluckorna.

I dammen ovanför fallet såg vi en leklusten Knipa som spelade för honorna. Helt undernbart skådespel!
På ett fält strax utanför Vessigebro såg jag inte mindre än 42 sångsvanar en morgon.


Våra "turtur" duvor lekte bland löven under eken. I flera år har vi haft detta duvpar som slagit bo i cypressen nedanför eken. Det lär väl bli duvbebisar även i år...
Också knoppar så klart! Eken, boken och rabarberna ligger i startgroparna. Boken styrs ju av antalet soltimmar på dygnet och slår alltid ut runt den 1:a maj. Då blir det en tur till Åkulla bokskogar - det är en fantastisk upplevelse att se den skira grönskan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar