20.8.10

Ekologisk Skål!


Jo då, det blev ekologisk skål i dubbel bemärkelse på kräftskivan i år! Dels för att vi bara bjöd på Snälleröds ekologiska snapsar och dels för att vi serverade dem i en isskål dekorerad med dillkronor!

Att servera snaps och vodka på detta vis lärde jag mig under mina många år i Ryssland då vi till våra banketter gjorde både glas och vin/vodka kylare av is. Man får så klart ha framförhållning och börja någon eller några dagar innan kalaset men det är det värt!

Vill du prova gör du så här:

Du behöver två plastskålar (en större och en mindre).

Häll ett par cm vatten i botten på den största skålen och lägg i blommor, blad eller andra små saker du vill dekorera isen med och ställ den på jämt underlag i frysen i ett par timmar eller över natten.

Ta ut skålen och placera den mindre skålen i den större skålen. Det bör vara minst 1,5 cm "luft" mellan den lilla och den stora skålen. Lägg en tyngd i den mindre skålen så att den inte flyter upp. Fyll på med kallt vatten mellan skålarna och "peta ner" material du vill dekorera med.

Ställ skålarna plant i frysen igen i ca 12 timmar (ta ej ut för tidigt, då kan där vara luftfickor).

När det frusit klart och det är dags för användning ställer du plastskålarna i lite ljummet vatten i någon minut sedan lossnar de och du kan ta ur din isskål!
(OBS! Sätter du plastskålarna i hell vatten eller spolar med för varmt vatten finns det risk att det blir sprickor i isen.)


LYCKA TILL!

Vill du veta vad vi kokade våra havskräftor i kan du klicka på bilden nedan för recept!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar