Under sommarmånaderna blir vår uteterrass vårt vardagsrum och vi spenderar nästan all vår tid där. Vi läser, vilar, lagar mat och äter alla våra måltider på terrassen. Och grillar gör vi ofta men det är Leif som är husets grillmästare, jag står för förberedelser, marinader och alla tillbehören.
I går stod det Rysk "Shashlyk" på menyn, ett väl beprövat recept från mina år i Ryssland där Shashlyk nästan är som en nationalrätt. Många Ryssar vill ha Shashlyk gjord på lam eller griskött och gärna marinerat med citron och ettika men jag gillar de sötare varianterna. Karé som fått stå och dra i ett dygn i en marinad gjord på riktig honung, soya, grillkryddor, ingefära, salt, lök och pressad vitlök.
Till det åt vi grillad "gröna spett" med annanas, squash, Halloumi och körsbärstomater. Mums med ett glas väl kylt Rosévin till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar