Barmark, sol och + grader = BBQ säsongen 2011 invigd. Även busiga Moa och hennes busiga kompis som tidigare under dagen "busgrillat" själva fick vara med. Jag hade marinerat kycklingfiléer i honung, ingefära, grillkrydda, vitlök mm och Leif hade gjort sin super goda broccolisallad med knaperstekt bacon. Mums!
Självklart vill jag att fler ska få njuta av Leifs underbara broccolisallad så receptet kommer här nedan!
Recept på broccolisallad 4-6 personer
Då grillade vi lime och ingefärsmarinerad scampi serverad med het mangosalsa. Om förra årets grillpremiär och recept läser du här!
Självklart vill jag att fler ska få njuta av Leifs underbara broccolisallad så receptet kommer här nedan!
Recept på broccolisallad 4-6 personer
500 gr färsk broccoli skuren i små buketter
1 finhackad rödlök
Cashewnötter eller mix med cashewnötter, valnötter och hasselnötter
250-300 gr tärnad och knaperstekt bacon
Dressing
1 dl majonäs
2-3 msk vitvinsvinäger
salt & peppar
1,5 msk brunt socker
Blanda alla ingredienser i en skål och servera!
Förra året hade vi grillpremiär något senare, närmare bestämt den 13:e mars och det var fortfarande gott om snö och kallare.
Då grillade vi lime och ingefärsmarinerad scampi serverad med het mangosalsa. Om förra årets grillpremiär och recept läser du här!
Läckert!!
SvaraRaderaKnasande god sallad låter det som. Bacon har jag inte tänkt på, klart den förhöjer smaksupplevelsen. Men här tar det en god stund till innan vi klarar pulsa oss fram till grillen..
SvaraRadera