Så är det igång igen, huset fylls av doften av årets kräftkok! 10 kg dagsfärska havskräftor väntar på att få bada i lag av porter, dill och buljong på nässlor och en massa annat gott. Som vanligt är det Leif med lite "själp" av Moa som står för den ansvarsfulla uppgiften. Moa som för övrigt varit hos doktorn idag och fått bekräftat att hennes fula sår är SVINKOPPOR...blir antibiotika till kräftorna i år för hennes del. Vi övriga får hoppas att alcogel för utvärtes bruk och måttliga mängder av sprit för invärtes bruk håller kopporna på avstånd.
Receptet är lite känsligt, ärvt i generationer med på ett ungefär:
10 kg havskräftor
mängder av grovt havssalt
några liter porter
socker efter tycke och smak
nässlor & lök till buljongen
ca 30 dillkronor
Sedan får de stå kallt över natten och gotta sig i lagen. I morgon dekorerar vi och fixar alla små lyxiga tilltugg som vi ska bjuda på. Men nu ska jag ut i regnet och leta rönnbär för det vill jag ha till dekoration så klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar