1.1.13

Vit chokladmousse med varma björnbär






Vi ville använda så mycket härproducerat och närproducerat som möjligt denna nyårs supé. Efterrätten blev därför en vit chokladmousse på ägg från granngården, grädde från den halländska producenten Wapnö och egenodlade björnbär som jag frusit in. Den vita chokladen och vaniljstången var dock varken när- eller här producerad men dock krav - & fairtrade produkter. 

Det här behövs för 4 portioner:

2,5 dl vispgrädde
urskrapat inkråm från en vaniljstång (eller 1/2 tsk vaniljsocker)
100 gr vit choklad
2 äggulor
ca 200 gram björnbär eller andra bär
2-3 msk brunt farinsocker

Gör så här: 
Vispa grädden och vaniljen riktigt pösig men inte för hårt. Ställ nu skålen kallt en stund. Smält den vita chokladen i vattenbad och ta chokladen från värmen. Dags att röra ner äggulorna. Nu kan du röra ner lite av grädden i chokladen och därefter blanda chokladröran med resterande grädde. Häll upp moussen i serveringsglas och ställ dem i frysen eller kylen i ca 1 timme. Blanda bären med sockret, du kan värma det på svag värme. Skeda upp bären över moussen när det är dags att servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar