29.3.13

Petit chouxrulle med räkfyllning


Ännu ett läckert tilltugg att servera på påskbuffén!

8 portioner:
1 1/2 dl vatten
1 dl grädde
50 gram smör
1 1/2 dl vetemjöl
4 ägg

Fyllning:
300 gram skalade räkor
1 purjolök
2 msk smör
1 dl dill
1/2 dl majonnäs
75 gram philadelphiaost eller annan naturell färskost
2 tsk rivet citronskal (gärna ekologisk)
salt, vitpeppar

Garnera med:
400 gram skalade räkor
dill

Så här gör du:
1. Koka upp vatten, grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ner mjölet under kraftig vispning, tills smeten släpper från kanterna. Knäck äggen och vispa kraftigt ner dem, ett i taget i smeten.
2. Bred ut smeten i en ugnsfast form eller plåt som är ca 30 x 40 cm, med ett bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter (200 grader), tills den fått fin färg och är luftig. Vänd över kakan på ett bakplåtspapper och låt kallna.
3. Fyllning: Skala räkorna och hacka dem grovt. Ansa, skiva och fräs purjolöken i en stekpanna med smör. Låt svalna. Blanda purjolök, rökor, dill, majonnäs, färskost och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen över kakan och rulla ihop från långsidan som en rulltårta. 
4. När det är dags att servera, skär rullen i ca 1 1/2 cm breda skivor och lägg upp på serveringsfat. Garnera med skalade räkor och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar