7.6.10

En Beauty Blogger award!


Jättekul! Mitt livs 2: a blogg award och denna gången från Tiina med bloggen Husprojekt Drömhus http://husprojektdromhus.blogspot.com/, tack gulliga Tiina! Jag tar med glädje emot denna utmärkelse & följer reglerna därefter.
1. Kopiera awarden på din blogg för att visa att du fått den.
2. Länka till den du fått den av dvs mig http://lyckaihalland.blogspot.com/
3. Länka till sju andra vars bloggar du inspireras av & gillar.
4. Berätta 7 saker om dig själv! obs..bilderna är överkurs ;)


Så sju saker om mig själv då...
Har valt händelser ur mitt "Ryska liv" under de 13 år jag bodde och arbetade i Ryska St. Petersburg därför att det är något som inte många i min vardag känner till.


1. Jag kan flytande ryska, jag t.o.m drömde på ryska. Пой цыгане, пой веселей пускай бокал вина звенит звончей, пусть рыдают цыгански голоса........

2. Jag har en gång 1998 cyklat mountainbike ut ur Ryssland utan både pass och visum (borde vara omöjligt). Den snälla gränspolisen tyckte jag var tokig och lovade släppa in mig i Ryssland igen 2 dygn senare även det utan pass och visum, vilket de gjorde = ännu mer omöjligt! men sant


3. Jag öppnade 1998 min egen restaurang "VALHALL" i korsningen "Svenska gatan"och Nevskij Prospect i St. Petersburg. Restaurangen finns kvar än idag och är vad jag kan förstå mycket populär.


4. Jag och en rysk väninna Tatyana Muchnick författade på uppdrag av American Express en skolbok i turism "TRAVEL & TOURISM" som idag används vid ett 50-tal gymnasieskolor i Ryssland.


5. Jag var kassör och festarrangör i Svenska Föreningen i St. Petersburg och fick motta en fin medalj under föreningens 90-års bal (jag var smal och vältränad på den tiden)!

6. Som svensk företagare i Ryssland blev jag inbjuden till konsert på Statliga Eremitage Teatern i St. Petersburg med anledning av besöket av deras Majestäter Kung Carl XVI GUstaf, Drottning Silvia och hennes Kungliga Höghet Kronprinsessan Victoria och var mycket nervös över att behöva hälsa på dem alla. Även Anna Lind (längst till vänster) var där.

7. Jag har skjutit båda Kalashnikov, granatgevär, kört tank simulator och amfibibil på en hemlig rysk armebas 1992.
Men numera trivs jag bäst på landet i lugn och ro, älskar att odla lite, slappa på terrassen, avgudar åskoväder, är ordblind och stavar som en kratta (det har ni nog redan märkt), tycker om att fiska, plocka svamp och bär, då och då röker jag gärna ett pipstopp med en riktigt god tobak - en svaghet jag vet ;)


Detta är de 7 BLOGGAR som jag skulle vilja lyfta fram. Några av dem är rutinerade bloggare som jag inspireras av, några är nybörjare och dem vill jag uppmuntra att kämpa vidare, vissa bjuder på sig själva med både glädje och tårar och andra har inspirerar mig till insikt och en ändring av värderingar i livet.

http://minskattkammare.blogspot.com/
http://andrumvessigebro.blogspot.com/
http://rocotopeppers.bloggplatsen.se/
http://gitsgard.blogspot.com/
http://mylifeislikeahappyrose.blogspot.com/
http://miashage.blogspot.com/
http://sorbynaturhalsogard.blogspot.com/
.
Det finns så otroligt många fina och inspirerande bloggar och helst av allt skulle jag vilja skänka awarden till dem alla. Men det blir kanske fler tillfällen.

4 kommentarer:

  1. Vilka sju fantastiska upplevelser, vi måste boka in en riktig heldag/kväll och bara prata du och jag.

    Och tack för Awaren Anna, den ska jag ta med mig men först fundera lite på vad jag inte har bjudit på =)

    SvaraRadera
  2. Wow, vilket liv du har levt i Ryssland, tänk att du kom över gränsen på cykel!! Det trodde jag nästan var omöjligt. Ska säga det låter som om du har upplevt mycket. Tack för utmärkelsen, den värmer mer än du anar :)

    SvaraRadera
  3. Hej där!
    Klart att jag gärna tar emot en sån fin award, så gulligt av dig! :o)
    Vilken spännande tillvaro i Ryssland!
    Måste läsa mer noggrant senare...håller på och packar för några dagars resa...puh, det ska bli skönt!!
    Ha det så bra så länge....och tack igen! :o)
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  4. Hej,

    Hittade hit via Mias hage. Vilken fin blogg du har! Jättefina bilder och trevligt skrivet - och att du är ordblind märks ingenting, du måste ha någon som läser igenom dina inlägg? Spännande med upplevelserna i Ryssland också.

    Hälsningar Birgit

    SvaraRadera