Som en början på mitt nya "lätta" år 2012 kombinerade jag lite jobba hemma och hushållsarbete med att baka inte mindre än 3 omgångar (6 plåtar) med nyttigt, LÄTT BAKAT och otroligt gott knäckebröd.
Recept "Gott & lätt" hembakat knäckebröd:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i olja och kokande vatten och rör om till en smet. Klicka ut på två bakplåtspapper. Bred ut smeten tunt så fort som möjligt innan den sväller. Strö på flingsalt efter tycke och smak.
Grädda båda plåtarna samtidigt i ugnen (150 grader i ca 60 minuter), du kan lämna ca 5 cm mellanrum mellan plåtarna. Låt svalna luftigt och servera med bara lite smör eller ost på. Kanske passar utmärk med tappas som snacks?
Gott nytt 2012 på er alla!
Recept "Gott & lätt" hembakat knäckebröd:
- 2 dl majsmjöl (grovt eller fint efter tycke och smak, själv använde jag idag Lailas majsbaserade mjölmix som är gluten och mjölkfri)
- 1/2 dl linfrön
- 1/2 dl sesamfrön
- 3/4 dl solroskärnor
- 1/4 -1/2 dl pumpafrön
- 1/2 dl olivolja
- 2 1/2 dl kokande vatten
- Flingsalt
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i olja och kokande vatten och rör om till en smet. Klicka ut på två bakplåtspapper. Bred ut smeten tunt så fort som möjligt innan den sväller. Strö på flingsalt efter tycke och smak.
Grädda båda plåtarna samtidigt i ugnen (150 grader i ca 60 minuter), du kan lämna ca 5 cm mellanrum mellan plåtarna. Låt svalna luftigt och servera med bara lite smör eller ost på. Kanske passar utmärk med tappas som snacks?
Gott nytt 2012 på er alla!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar